Over Mij

Marianne van der Burgh

Waar gaat het mij om?

Dat jij stabiliteit, gecentreerd zijn, grond onder de voeten voelt en tegelijk open kan zijn en verbinding ervaren met jezelf, jouw omgeving en een groter geheel. Aandacht geven aan het proces van onderscheiden en loslaten om jezelf steeds meer te zien zoals je werkelijk bent.

Alleen geaard  in ons lichaam kunnen we de steun en kracht voelen om los te laten. Zo kunnen we uitdagingen die bij het leven horen aan gaan en voorbij onze problemen komen: een lichamelijke realiteit in ons lichaam en een gevoelsmatige ervaring. 

Mijn leerschool

Voor mij is het mooiste en leerzaamste van het vak psychotherapeut het dagelijks mee maken hoe ieder probleem, iedere vraag en iedere klacht hoogst persoonlijk is door de uniekheid van diegene die er mee worstelt.

Theorieën en methodieken zijn soms boeiend en zelfs fascinerend. Ze helpen om steeds nauwkeuriger te luisteren en waar te nemen. Maar ruimte en verbinding maken, opdat het unieke zich kan ontvouwen: daar gaat het uiteindelijk om.

Yoga

Het zich laten ontvouwen voorbij het begrijpelijke en begrensde leer ik steeds meer door yoga te beoefenen en hier les in te geven. De diepe wijsheid van het lichaam die zich laat zien boezemt mij groot ontzag in. 

Samen met de ander nieuwe woorden vinden die precies passen bij de beleving en iemand hiermee naar een ander niveau tillen heb ik op een nieuwe en bevrijdende manier geleerd door het geven van karam kriya consulten.

Achtergrond

  • Kundalini yoga docente level 1 en 2  (KRI gecertificeerd)
  • Karam kriya consultant (3 jarige Karam Kriya consultancy training)
  • GZ Psycholoog en Klinisch Psycholoog ( BIG 1904569325)
  • Psychotherapeut (BIG 19045269316)
  • Specialisatie in psychotherapie-on-analytic-lines, groepspsychotherapie, EMDR en vroegkinderlijk trauma
  • Oprichtster van yogacentrum Anahata Nijmegen